U Radolc se dobro je!
V Radovljici je veliko restavracij, gostiln in vsaka ima svojo zgodbo in vsaka je drugačna.
Leta 2013 smo se gostinci, dobavitelji in umetniki
povezali v Okuse Radolce in postali partnerji. Skupaj prirejamo
dogodke, skupaj
kuhamo in
se povezujemo z lokalnimi dobavitelji. Povezani smo
z gostinsko šolo v Radovljici in
dijaki v vseh restavracijah opravljajo prakso in sodelujejo na dogodkih. Zavezali smo se
kakovosti (periodična zunanja ocenjevanja)
trajnosti (certifikati trajnosti). Želimo biti
aktivni del domačega okolja in ga spodbujati,
delati danes za jutri, za skupnost.
Radolca je in bo pristno sladka.
Želimo pokazati koliko dobrega in pristnega je pri nas.
Želimo pokazati preko jedi in tradicije, kdo smo.
Jedilnik Okusi Radolce
telečji tatar iz Mlinaričeve teletine
majoneza kostnega mozga
Golarjev pinjenec
Odoljnjekov sir
kvas in zeliščno olje
***
dušena rdeča čebula z jajcem
krompir in vložene lisičke
zelenjavna omaka, bučno olje in prah
***
Šlibarjev pečeni piščanec
Mrkotova polenta trdinka z zelenjavo in oreh
vložena hruška
ali
file Zupanove jezerske postrvi
cvetačna krema in vložena cvetača
testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom
bela ribja omaka
***
čokoladna krogla
hišni sladoled
Cena:
47,00 €
Jedilnik strežemo od 12.00 do 15.00 ure.