Potapljamo se v obilje, v dobo baroka in jo raziskujemo za danes!
Sprehajamo se po sobah Hiše Linhart, v vsaki se skriva prizor iz obdobja baroka.
Kaj vse se je dogajalo takrat in je aktualno še danes?
Tudi danes si želimo obilja, a se skrivamo za skromostjo! V baroku so ga nesramno razkazovali.
S sprehodom po baročni Radovljici in Hiši Linhart v živo doživljamo dobo baroka skozi prizmo arhitekture, kulinarike, napitkov, vinarstva, slikarske umetnosti, glasbe, plesa, mode… Da bomo veseli za kaj vse smo lahko hvaležni baroku.
Kdo kuha? Trije mojstri!
Uroš Štefelin, Hiša Linhart;
Luka Košir, Gostišče Grič;
Grega Mikelj, Radolška čokolada.
Okušamo jedi baroka, kot so pečena jabolka z orehi, žolca, dimljena postrv velikanka, kopuni, čebulna juha ter razkošne ostrige z vampi. Sladkamo se s čokoladnimi dobrotami in eksotičnim sadjem, ki ga Evropa uvozi v času baročnega imperializma.
Kdo skrbi za suha grla?
Izbrane koktajle, vina, likerje in penine pripravljajo Nejc Farčnik, Kristjan Jakša in Lan Kristančič, Movia! Čas baroka je čas imperializma. V Evropi spoznamo kavo, kakov, eksotične začimbe. Odpirajo se prve šampanjske kleti. Vse to okušamo v baročnih koktajlih in vinih MOVIA!
V času velikih znanstvenih dosežkov je vraževerje zelo razširjeno. Le kakšno prihodnost nam napoveduje vedeževalka Ema Štefelin v sobi 8?
V sobi 7 s plesalcema Gregom Koritnikom in Mojco Marinšek plešemo v stilu baroka pod takti Vivaldija in Bacha. Zelo sta vplivala na današnje glasbene umetnike.
Akademska slikarka Meta Šolar v sobi 3 išče moški model! Kako nastajajo freske, zakaj so bili v baroku slikarji predvsem moški...
V sobi 10 se z Radolško čokolado in Iso Mikelj zahvaljujemo dobi baroka, ki je v Evropo pripeljala čokolado in eksotično sadje.
Soustvarjajte z nami! Vaša prisotnost je bistvena za ohranjanje življenja v starih slovenskih mestih!
Oblecimo se v baročnem stilu, si nadenimo MASKO in raziskujmo.
TOREJ JEMO, PIJMO in POČIJMO... RAZISKUJMO ZA DANES! VSE BO ZA ZAPRTIMI VRATI!
Cena
199 EUR/oseba (minimalno 40 oseb)
249 EUR/oseba (minimalno 30 oseb)
349 EUR/oseba (minimalno 20 oseb)
Cena vsebuje (vse kar lahko pojeste in popijete)
jedi Michelinovih kuharjev Uroša Štefelina, Hiša Linhart in Luka Koširja, Grič