REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Hotel Linhart

Naša hiša izhaja iz 16. stoletja. Povsem prenovljena je sprejela prve goste spomladi 2017.

Podružimo se ob jedeh nove slovenske kuhinje. Za vas jih pripravlja chef Uroš Štefelin z ekipo. Uroš je domačin, ki se trudi, da se okoliške sestavine in jedi ohranijo!

Uroša je kulinarični vodnik Michelin nagradil z Michelinovo zvezdico (2020, 2021) in zeleno zvezdico za trajnost (2021), vodnik Gault & Millau mu je leta 2020 prisodil naziv chef tradicije in 16,5 točk.  


Naša hiša je zelo razgibana. Postrežemo vas tudi v privatnih sobah.

Podoba Linhart hotela je neločljivo povezana z Antonom Tomažem Linhartom, najbolj znanem meščanu Radovljice(1756 – 1795).Velja za 1. slovenskega dramatika in začetnika slovenskega zgodovinopisja.

Najpomembnejši deli Antona Tomaža Linharta sta Versuch einer Geschichte von Krain und den übrigen Ländern der Südlichen Slaven Oesterreichs (Poskus zgodovine Kranjske in drugih dežel južnih Slovanov Avstrije, 1788, 1791) in uprizoritev lastnega dramskega dela Županova Micka 28. decembra 1789. Prvo delo velja za začetek slovenskega nacionalnega zgodovinopisja, drugo pa pomeni rojstvo slovenskega gledališča.

Z njegovim življenjem in delom se lahko srečate na stalni razstavi v Mestnem muzeju v Radovljici.
HotelHotelHotelO hoteluO hoteluO hoteluO hoteluO hotelu
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom