REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Kuhinja je srce doma upokojencev
ali
kako z zadovoljnimi sodelavci do odličnih jedi in srečnih stanovalcev?
Kuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencev

Stanovalci sprašujejo: "Kdaj bo malica? Kdaj bo kosilo? Kaj bo za kosilo? Bo kaj novega?"
Naj bo vsak obrok svečani dogodek, naj jedi prikličejo iskrene nasmehe...
 

Kako  kuhinjo postaviti v srce doma upokojencev in z njo povezati različne aktivnosti?

Kako poteka naše sodelovanje?

1. srečanje
 • motivacijsko, spoznavno, povezovalno srečanje s kuhinjsko ekipo, ekipo delovne terapije, vodstvom, SKUPNA VEČERJA v HIŠI LINHART (Michelinova zvezdica, zelena zvezdica za trajnost)
2. srečanje
 • delavnica z namenom posnetka stanja v domu upokojencev s poudarkom na delovanju kuhinje, organizaciji dela v kuhinji, kakovosti jedi, načrtovanju jedilnikov, številu in usposobljenosti zaposlenih, povezanosti kuhinje in delovne terapije, komunikacije med oddelki...
 • skupno načrtovanje ciljev (npr. izboljšanje organizacije, delegiranja nalog, fleksibilnega delovnega časa, dvig kakovosti jedi (tudi diete...), sledenje smernicam zdravo, lokalno, sezonsko, tradicionalno, uravnoteženo, izbor lokalnih dobaviteljev, sodelovanje z delovno terapijo - vključevanje stanovalcev v pripravo restavracijo, natečaj jedi stanovalcev s ciljem ohranjanja dediščinskih jedi, sodelovanje z okoliškimi institucijami..., povišanje deleža tržne dejavnosti, nadgradnja serviranja jedi, dvig prepoznavnosti, dvig prihodkov)
3. srečanje
 • skupno načrtovanje jedi na osnovi skupno sprejetih smernic (tudi trendov), načrtovanje pijač, dogodkov
 • spoznavanje sodobnih kuharskih pripomočkov, tehnik s ciljem optimizacije dela
 • dogovor o spremembah, optimizaciji v organizaciji dela
 • skupno kuhanje novih jedi in nadgradnja obstoječih
4. srečanje
 • skupno kuhnje novih jedi in nadgradnja obstoječih
 • spoznavanje možnih načinov serviranja jedi
5. srečanje
 • vzpostavitev hišnih dogodkov (povezovanje z dobavitelji, gostinci, rokodelci, šolami, ljudsko univerzo)
 • vzpostavitev sistema oživljanja receptov stanovalcev
 • priprava načrta marketinških aktivnosti (nova ponudba, programi, dogodki, kje, kako komunicirati, opredelitev ciljnih strank, …)
 • uzaveščanje vseh prisotnih o tem, da je dom upokojencev HOTEL
 • s skupnim načrtovanjem, novimi znanji smo vsi sodelavci postali bolj samozavestni in motivirani, skupaj zapišemo načrt in se vsi podpišemo
 • zadovoljni zaposleni so predpogoj za zadovoljne goste

Predlagamo:
5 srečanj po 5 šolskih ur 


Cena:
Ceno uskladimo z naročnikom glede na individualne želje.


Kdo vodi delavnice?
Marcela Klofutar, profesorica ruščine in sociologije, turistična vodička z državno licenco
 
Marcela je poučevanje na gimnaziji že pred 20 leti zamenjala za delo na različnih področjih v turizmu in gostinstvu kot prodajnica, vodja trženja, vodja službe za razvoj zaposlenih in direktorica. V času svojega delovanja je spoznala delovanje različnih hotelsko-turističnih in gostinskih podjetij.
Leta 2007 sta s poslovnim partnerjem Urošem Štefelinim obudila 20 let zaprti Hotel Triglav na Bledu, 2013 pa stopila na samostojno podjetniško pot in zagnala dve leti zaprto Restavracijo s sobami na posestvu Podvin, Vilo Podvin, ki je leta 2020 prejela Michelinovo zvezdico. 2020 sta s poslovnim partnerjem chefom Urošem Štefelinom prevzela Hišo Linhart v Radovljici, kamor se je decembra 2021 preselila podvinska ekipa in ponudba ter leta 2022 zopet prejela Michelinovo zvezdico in zeleno zvezdico za trajnost. Marcela restavracije in hotele razume kot izložbena okna destinacij, kjer se preko storitev in ambienta predstavlja celotno območje. Marcelin moto je, da brez gostilne ni destinacije in ni turizma ter da brez povezovanja ni novih idej, napredka in zanimivega življenja.
Marcela želi z povezovalnimi aktivnostmi dvigniti ugled gostinstva. Verjame, da s povezovanjem gostinstva z izobraževanjem, umetnostjo, literaturo, glasbo, arhitekturo lahko gostinstvo pridobi višjo dodano vrednost in se postavi ob bok drugim priznanim in bolj cenjenim dejavnostim. Blagovna znamka Kuharska šola Uroša Štefelina združuje in nudi celostne izobraževalne vsebine za različne organizacije v gostinstvu. Vse vsebine stremijo k dvigu kakovosti ponudbe, ugleda poklica in dvigu samozavesti in ponosa gostincev. Marcela svojo profesorsko žilico lahko udejanja v gostinstvu.
 
Uroš Štefelin, chef, organizator poslovanja v gostinstvu, mentor dijakom in študentom na praksi

Uroš je že od zgodnjega otroštva sanjaril o kuharski karieri. Z vpisom na tehniško gostinsko šolo in višjo šolo je pridobival strokovna znanja, obenem pa se je stalno neformalno izobraževal pri priznanih kuharskih mojstrih doma in po svetu. Vsa znanja smo mu odstrla pogled vase, ko je ugotovil, da je preprosti domačin, kmet, Slovenec, ki ima najraje domača rebrca, polento, štrudelj in da bo kuhal točno TO!
Uroš že desetletja raziskuje slovensko kuhinjo in dediščinske jedi nadgrajuje v novo kuhinjo. Želi, da se pozabljene jedi ohranijo. Poznate žonto, bandeljc, krapce, gorenjsko klobaso s tepko, tepko v čokoladi? Mnoge jedi je v 1. slovenski kuharici zapisal že Valentin Vodnik, 1799. Uroš je nekaterim vdahnil življenje in jih ohranil za prihodnost.
Uroš prisega na domače jedi, od katerih puhti energija in nas napolnijo z veseljem in s srečo. Ima neverjetni občutek za okuse, saj ogromno gostov na koncu obroka dahne: "Tako dobro še nikoli v življenju nisem jedel"!
Svoje skrivnosti o kombiniranju okusov, trikih, tehnikah, nadgradnji okusov deli v Kuharski šoli Uroša Štefelina. Ta šola ni navadna šola, ampak celostno odstira širino kuhinje, njeno povezavo z običaji, pomembnost v družbenem kontekstu, predvsem pomen za samozavest, ponos in identiteto Slovencev.

Uspehi: zagon Hotela Triglav Bled (bil zaprt 20 let), zagon Vile Podvin (bila zaprta 2 leti), zagon Hiše Linhart, nagrade Jakob za dosežke v turizmu, Vila Podvin je bila ena od treh najboljših restavracij v Sloveniji 2019, zagon projekta Okusi Radolce, 3 kape po kulinaričnem vodniku Gault & Millau, Michelinova zvezdica (2020, 2021, 2022), zelena Michelinova zvezdica za trajnost (2021, 2022), v Radolci deluje Radolška tržnica, ki je nastala na osnovi dolgoletne Podvinske tržnice.
 
V času pandemije smo iskali nove priložnosti in uvedli nove programe: CHEF UROŠ DRIVE HOME in ZOOM kuharske DELAVNICE, ki so doživljale neverjeten uspeh (rojstni dnevi za otroke, teambuildingi za podjetja, delavnice za ljubitelje kuhanja, mednarodne večerje..).

Reference s področja izobraževanja zaposlenih na področju gostinstva in vsebinske prenove gostinsko-hotelskih podjetij:
Dom dr. Janka Benedika, Radovljica; Dom Petra Uzarja Tržič; Dom Taber;
Osnovna šola A.T. Linharta Radovljica, Osnovne šole v Poljanski dolini;
Gostilna Koren, Dobrna; Gostilna Vidrgar, Kandrše-Vidrga; Gostilna Jerinček, Ljubljana; Gostinstvo Lisjak, Vransko; City Hotel, Ljubljana; Gostilna Kmetec, Celje; Restavracija Most, Ljubljana; Restavracija Gorica; Terme Olimia; Hotel Leonardo, Slovenska Bistrica; Casa del nonno, Gornja Radgona; Hotel Marina, Izola; Hotel Kračun; Postojnska jama d.d.; Restavracija Repovž, Šentjanž; Lukov dom, Kope; Gostilna Kapušin; Hotel Ajdovec, Lipica gostinstvo, Skuhna, Gostilna Ribič…

Kuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencevKuharska šola chefa UrošŠa za kuharje v domovih upokojencev


 
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom