Kuharska šola chefa UrošŠa za ljubitelje kuhanja
(datume preverite v rubriki hišni dogodki)
Kulinarični kritik Uroš Mencinger pravi: »
Malo jih je, ki imajo takšen bandeljc, pogrejejo s takšno juho, znajo tako z zelenjavo in z okusi pripovedujejo takšne lokalne zgodbe.«
....tradicionalne sestavine, sodobni kuharski postopki, spajanje jedi z vini, moč ekipe....
Program (od 9.00 do 15.00 ure):
- prihod, dobrodošlica s kavico in hišnim pecivom
- predstavitev podjetja – vizije razvoja, načina dela, organizacije dela v Hiši Linhart
- kuhanje kosila s štirimi hodi s hišnimi kuharji pod vodstvom Uroša Štefelina
- izbor ustreznih vin k vsakemu hodu (degustacija vin) pod vodstvom hišnega someljeja
- priprava pogrinjkov
- skupno kosilo (4 hodi) s hišnim kuharjem in sommelierjem, ustrezna vrhunska vina
Cilji delavnice:
Udeleženci bodo osvojili osnovna znanja s področja sestavljanja jedilnikov, povezave jedi s pijačo, pogrinjkov, spoznali bodo sodobne tehnike priprave jedi. Seznanili se bodo z lokalnimi živili in možnostmi njihove nadgradnje v kuhinji. Usposobili se bodo za pripravo zahtevnejših jedi s sodobnimi tehnikami in z upoštevanjem zakonitosti presnove v telesu.
Cena:
269,00 €/oseba
339,00 €/oseba - VKLJUČUJE tudi NOČITEV Z ZAJTRKOM
Cena vključuje:
- dobrodošlico
- predstavitev zgodbe Hiše Linhart
- kuharsko delavnico
- kosilo
- predstavitev vrhunskih slovenskih vin, degustacija
- recepture z delavnice
- DDV
Doplačila:
- za vina ob kosilu
- za goste, ki pridejo z vami: chefovo kosilo s 4 hodi: 55,00 €/noč, pijača po porabi
- nočitev z zajtrkom: 65,00 €/noč (v dvoposteljni sobi), 79,00 €/noč (v enoposteljni sobi)
- za turistično in promocijsko takso: 2,00 €/oseba/noč (če se odločite za spanje)
Delavnico izvedemo za najmanj 4 in največ 8 gostov.