REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Kosilo za ta domače

Kosilo strežemo od torka do sobote, od 12.00 do 15.00 ure.  Zadnji servis za kosilo je ob 15.00 uri.
Bistro menuBistro jedilnikBistro jedilnikBistro jedilnikBistrojske jedi za ta domačeBistrojske jedi za ta domače

 

JED TEDNA

(torek-petek, od 12.00 do 15.00 ure)

16 €

 

Vzemimo si čas zase in za prijatelje, podružimo se…

 

Nekaj hladnega in toplega za začetek ali za ob kozarčku..
16 €

hišne mesnine, hišne vložnine, hišno maslo
***
Odoljnekovi siri,  hišne vložnine, hišno maslo
***
 buči maslenka in špagetarica, Golarjev  jogurt

(bučno olje, bučna semena, vložena redkev, solata radiča in jabolka)
18 €

***
krapci polnjeni z dimljeno Golarjevo skuto, gobami in s kostanjem

(krema topinamburja, zelene in hrena, drobtine, črna trobenta, maslena omaka z žajbljem)
18 €
 
Nekaj "redkega" za pogret
8 €

piščančja juha s kroparskim krapcem, polnjenim s piščančjimi jetri, jušna zelenjava
***
sezonska juha
 
Solatni krožnik/zelenjava
22 €
- z Zupanovim filejem postrvi
- s Šlibarjevim piščancem
 
Nekaj "gostega" za pogret za "ta glavne"
 
bandeljc*, porova omaka, sladoled kisle smetane
22 €
***

file Zupanove šarenke, kislo zelje, Mrkotova polenta trdinka

(ohrovt, gobe)
25 €

***
Krškopoljec, pire z rjavim maslom

(gomoljna zelenjave in fižol Sivček, prašičkova omaka, kostanjev med, kisla buča)
25 €

***
Gorenjska klobasa s tepko, sezonska priloga
20 €

 

solata (priloga)                                                                          
6 €
 

Življenje je sladko
 
 
veganska čokolada in jagode
10 €
***

čokoladna krogla z jagodami
hišni sladoled
12 €
***

chefova sladica
11 €

sladica kosilo
8 €

sladoled – kepica
3 €

* jed iz 1. kuharske bukve v slovenskem jeziku (Valentin Vodnik 1799)


 

Kosilo "za ta domače"


 buči maslenka in špagetarica, Golarjev  jogurt
(bučno olje, bučna semena, vložena redkev, solata radiča in jabolka)
***

piščančja juha s kroparskim krapcem, polnjenim s piščančjimi jetri, jušna zelenjava
ali
sezonska juha
***

krapci polnjeni z dimljeno Golarjevo skuto, gobami in s kostanjem
(krema topinamburja, zelene in hrena, drobtine, črna trobenta, maslena omaka z žajbljem)

***

bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane

ali/in
file Zupanove šarenke, kislo zelje, Mrkotova polenta trdinka
(ohrovt, gobe)

ali/in
Krškopoljec, pire z rjavim maslom
(gomoljna zelenjave in fižol Sivček, prašičkova omaka, kostanjev med, kisla buča)

***

“ta bel kafe” in makovka

3 hodi: 35,00 € (juha, glavna jed, sladica)
3 hodi: 45,00 € (hladna ali topla predjed, glavna jed, sladica)
4 hodi: 52,00 € (hladna ali topla predjed, juha, glavna jed, sladica)
5 hodov: 59,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed, sladica)
6 hodov: 69,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed 2x, glavna jed, sladica)
7 hodov: 79,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed 3x, glavna jed, sladica)
 
solata 6,00€

Podružimo se ob novodobnih gostilniških jedeh in jih spoznajmo. Da jih ne bomo pozabili, da jih bomo ohranili, da jih bomo predstavili našim otrokom, da jih bomo imeli radi, da bomo ponosni nanje!!!

Spoznajmo ekološke sestavine in jedi tradicije, pozanimajmo se o načinih pridelave vin, o biodinamiki...

Vas zanimajo zgodbe naših prijateljev dobaviteljev, mesarja Mlinariča, Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarja Šlibarja, Vegerile, sirarja Odolneka, Golarja, Zidariča, Golinarja, polentarja Mrkota, zgodbe naših vinarjev? Vas zanimajo pozabljeni okusi žabjih krakov, gorenjskih mesnih krapcev, želodčka, bandeljca?
 
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom