REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Chef Urošš

Chef Urošš
Chef Uroš obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij.

S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje.

Uživanje ob hrani je zanimivo tudi zaradi slovenskih souvenirjev, ki krasijo restavracijo in pričajo o bogati kulturni dediščini Slovenije ter goste doma spominjajo na Slovenijo. Uroš ustvarja edinstvene kulinarične spominke, ki jih lahko pripravite tudi doma, saj svoje recepte deli z gosti.

Uroševa kuhinja je tradicija, ljubezen do doma, kvaliteta, svežina, skrb za zdravo in polno prihodnost.


 
Po navdih se obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh, ko so pripravljali domače klobase in se sladkali s suhimi tepkami. Jedi in sestavine, ki ga spominjajo na otroštvo, pripravlja na sodoben, zdrav način, jih začini s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje.

Za njegovo kuhinjo je značilno prepletanje več okusov na enem krožniku, različne barvne kombinacije, uporaba svežih, lokalnih in sezonskih sestavin, zelenjave s hotelskega vrta. Velik poudarek pripisuje izgledu krožnikov, saj okušamo tudi z očmi.

Uroš odkriva lokalna živila, jih spozna do potankosti in kreira iz njih nove jedi na svoj edinstven način.


Ste že poskusili rižoto iz tepk, sladoled iz tepk, testenine s tepkami, čatni iz tepk, praline iz tepk?

Sosedje so jih zaradi njega pričeli saditi. Ste poskusili zlatovčico s postvjimi ikrami? Zupan in Nomenja je slovenski »kaviar« izdelal prav zaradi njega…

Gostje se neverjetnim okusom in lepoti jedi čudijo z vzkliki kot. npr. mama mia che cucina!
  • Jedi ob ustrezni vinski spremljavi ali pa ob spremljavi slovenskih piv postanejo celota.
  • Uroš v svoji Kuharski šoli za otroke in odrasle želi dvigniti ugled gostinskih poklicev, prikazati lepoto kuharstva in strežbe, privzgojiti občutek uživanja ob hrani in pijači, spoštovanje do lokalnih živil in dvigniti nivo hranjenja in pitja v Sloveniji.
  • Je najboljši mentor in zato ima v ekipi prekrasne sodelavce, s katerimi ustvarja edinstvene lokalne zgodbe.
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom