REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Rateški krapci po naše

Rateški krapci po naše


Testo (za 8 krapov)
Sestavine:
200 g ostre moke, 100 g krompirja, 1 jajce, 20 g rjavega masla, sol

Priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo.


Nadev (za 8 krapov)
Sestavine:
360 g polente trdinke, 85 g kozjega sira
sol

Priprava:
Drobno nariban sir stopimo v kuhani polenti in solimo.
Iz testa naredimo kroge, jih nadevamo in oblikujemo v krapce. Kuhamo v vreli vodi cca 5 minut.


Čemaževa majoneza
Sestavine:
1 jajce, 2 rumenjaka, žlica gorčice, 4 žlice jabolčnega kisa, 8 g soli, 90 g čemaževega pesta, olje

Hren
Sestavine:
300 g pastinaka
50 g sladke smetane
20 g vloženega hrena
10 g masla
sol

Priprava:
Pastinak skuhamo v vodi, odcedimo in zmiksamo z ostalimi sestavinami.

Vloženi čemaževi vršički (jih vložimo na zalogo)
Sestavine:
0,5 kg čemaževih vršičkov
300 g jabolčnega kisa
200 g vode
100 g sladkorja

Priprava:
Čemaževe vršičke položimo v kozarec za vlaganje. Kis, vodo in sladkor zavremo, da se sladkor stopi. Z vročo tekočino zalijemo vršičke, zapremo kozarec in shranimo na hladnem vsaj en dan.

Rateški krapci po našeRateški krapci po našeRateški krapci po našeRateški krapci po našeRateški krapci po našeRateški krapci po naše

Preberite tudiOstali zapisi

×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom