Kroparski krapci z jušno zelenjavo in govedino
Čista goveja juha
Zelenina krema
(4 porcije)
Naš kuhar Uroš jih je imel v otroštvu najraje!
Testo
Sestavine:
- 170 g rumenjakov
- 250 g bele moke (tip 500)
- 1 žlička olja
- sol
- polovico espreso šalčke vode
- 3 ure naj počiva v hladilniku
Nadev
Sestavine:
- 1 žlica svinjske masti, 1 srednje velika čebula, 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 400 g kuhane, nasekljane govedine (lahko iz juhe)
- 1 v mleku namočena žemlja ali kruh, 1 jajce
- sol, poper, majaron, 1 žlica kisle smetane, 1 pest kruhovih drobtin
- 30 g kuhane jušne zelenjave, narezane na majhne kocke
Priprava:
Na svinjski masti prepražimo čebulo, dodamo govedino in jušno zelenjavo, začinimo. Prepražimo in odstavimo. Posebej zamešamo žemljo, jajce, kislo smetano in drobtine. Vmešamo v maso. Oblikujemo polnjene kroparske krapce. Kuhamo jih v vreli, slani vodi toliko časa, da priplavajo na površino vode.
Zelenina krema
Sestavine:
- 150 g zelene
- 1 dcl jušne osnove
- sol, poper
Priprava:
Zeleno skuhamo, zmiksamo in precedimo. Solimo, popramo.
Serviramo tako, da položimo dva zelenina žličnika. Dodamo 5 testenin, vložene črne trobente in zalijemo z govejo juho (1 dcl/oseba).