Naj vas pogreje odlična gorenjska ribja juha!
Postrv je najboljša od Zupana iz Nomnja!
(8 porcij)
Juha dimljene postrvi
Sestavine:
- 150 g rdečega korenja
- 150 g rumenega korenja
- 150 g gomoljne zelene
- 150 g gomoljne kolerabe
- 150 g šalotke
- 500 g toplo dimljene postrvi
- timijan, česen, majaron, sol, poper
- 2 l ribje osnove
Priprava:
Prepražimo šalotko in dimljeno postrv, dodamo zelenjavo, začinimo in zalijemo z ribjo osnovo. Kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča. Zmiksamo.
Hladno dimljena postrv s hrenovo peno
Sestavine:
- 8 rezin hladno dimljene postrvi
- 4 brick testa
- 2 rumenjaka
Priprava:
Testo premažemo z rumenjaki in nanj položimo rezine postrvi. Prekrijemo z drugo plastjo testa.
Položimo med silipata, obtežimo in pečemo na 180 °C, 15 – 20 min (odvisno od debeline postrvi).
Hrenova pena
Sestavine:
- 100 g krompirja
- 2 dcl sladke smetane
- 30 g hrena
- sol, beli poper
- ½ dcl krompirjeve vode
- ½ dcl oljčnega olja
Priprava:
Mehko kuhan krompir z ostalimi sestavinami zmiksamo. Nalijemo v sifon. Okrasimo juho.