Dragi kolegi,
Vabimo vas na BREZPLAČNE
praktične delavnice v Hišo
Linhart -
TRAJNOSTNI POSLOVNI MODEL
Razmišljali bomo o trajnostnem poslovnem modelu v podjetju, ki je edina možna izbira delovanja sedanjosti in prihodnosti.
Na delavnicah bomo pripravili načrt za zmanjševanje odpadkov za vsako podjetje. Načrt vam bo služil za učinkovito, konkurenčno in trajnostno poslovanje.
Delavnice vodijo: Uroš Štefelin, Marcela Klofutar, Hiša Linhart; Luka Irenej Pečan, biotehniška fakulteta
1. SREČANJE
petek, 16. 5. 2025, od 8.00 do 10.00 ure
- kaj je trajnost (poudarek na krožnosti in različnih vidikih trajnosti)
- predstavitev obstoječih dobrih praks
- posnetek stanja v sodelujočih restavracijah (kako upoštevam vidike trajnosti v poslovanju)
- razvoj načrta za zmanjšanje odpadkov v vsakem obratu (zmanjšuj na začetku, razvoj zero waste jedi)
- identificiranje odpadkov, teoretični razvoj novih izdelkov in jedi
2. SREČANJE
torek, 20. 5. 2025, od 8.00 do 10.00 ure
- praktična izdelava novih izdelkov in jedi (sušenje, fermentacija, esence…)
3. SREČANJE
petek, 23. 5. 2025, od 8.00 do 10.00 ure
- presoja izdelkov/jedi skozi prizmo optimizacije hranljive vrednosti
- zapis trajnostnih strategij za restavracije
- javna predstavitev projekta (tiskovna konferenca s predstavitvijo rezultatov, izdelkov in smernic za prihodnost)
Prijave: info@hisalinhart.si
Delavnice organiziramo v sodelovanju z BSC Kranj (reginalno razvojno agencijo Gorenjske).