REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Bistrojske jedi za ta domače

Bistrojske jedi strežemo od torka do nedelje, od 12.00 do 14.00 ure.  Zadnji servis za kosilo je ob 14.00 uri.
Bistro menuBistro jedilnikBistro jedilnikBistro jedilnikBistrojske jedi za ta domačeBistrojske jedi za ta domače

Podružimo se ob novodobnih gostilniških jedeh in jih spoznajmo. Da jih ne bomo pozabili, da jih bomo ohranili, da jih bomo predstavili našim otrokom, da jih bomo imeli radi, da bomo ponosni nanje!!!

Spoznajmo ekološke sestavine in jedi tradicije, pozanimajmo se o načinih pridelave vin, o biodinamiki...

Vas zanimajo zgodbe naših prijateljev dobaviteljev, mesarja Mlinariča, Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarja Šlibarja, Vegerile, sirarja Odolneka, Dolenca, Zidariča, Golinarja, polentarja Mrkota, zgodbe naših vinarjev? Vas zanimajo pozabljeni okusi žabjih krakov, gorenjskih mesnih krapcev, želodčka, bandeljca?
 

Vzemimo si čas zase in za prijatelje, podružimo se…

 
Bistrojsko kosilo "za ta domače"

jelenov karpačo
gobov kipnik in majoneza gozdnega listja
kozji sir in topinambur

***
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo

ali
sezonska juha

***
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane

ali/in
file Zupanove jezerske postrvi
cvetačna krema in vložena cvetača
testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom
bela ribja omaka

ali/in
hrbet krškopoljca
zapečena skuta z repo, fižolova enolončnica
omaka iz nageljnovih žbic in ohrovt

***
jesenska čokoladna Radolca
(buča, jabolka, ajda, bela čokolada)

3 hodi: 30,00 € (juha, glavna jed, sladica)
3 hodi: 36,00 € (hladna predjed, glavna jed, sladica)
4 hodi: 40,00 € (hladna predjed, juha, glavna jed, sladica)
5 hodov: 50,00 € (hladna predjed, juha, ribja topla predjed, glavna jed, sladica)
solata 6,00€

Nekaj hladnega za začetek ali za ob kozarčku..

narežemo Štajnbirtove mesnine na »ta rdeči« mesoreznici, dodamo hišne vložnine, hišno maslo      
14 €

narežemo Odoljnekove in Zidaričeve sire,  dodamo hišne vložnine, hišno maslo           
14 €
                                                                                                                                                             
jelenov karpačo
gobov kipnik in majoneza gozdnega listja
kozji sir in topinambur
16 €
 
 
Nekaj "redkega" za pogret
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo                                                                                    
7 €

sezonska juha                                                                       
7 €
 
Nekaj "gostega" za pogret za "ta glavne"  

Gorenjska klobasa s tepko
sezonska priloga
16 €
 
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane
18 €
 
file Zupanove jezerske postrvi
cvetačna krema in vložena cvetača
testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom
bela ribja omaka
19 €

hrbet krškopoljca
zapečena skuta z repo, fižolova enolončnica
omaka iz nageljnovih žbic in ohrovt
19 €
 














 
Nekaj svežega za zraven
 
solatni krožnik z Zupanovim filejem postrvi
16 €

solatni krožnik s Šlibarjevim piščancem
16 €

solata (priloga)                                                                          
6 €
 

Življenje je sladko
 
čokolada in jagode
7 €

čokoladna krogla z jagodami
hišni sladoled
9 €

chefova sladica
9 €

sladoled – kepica
2,5 €

* jed iz 1. kuharske bukve v slovenskem jeziku (Valentin Vodnik 1799)
 
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom