REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Bistrojske jedi za ta domače

Bistrojske jedi strežemo od torka do sobote, od 12.00 do 15.00 ure.  Zadnji servis za kosilo je ob 15.00 uri.
Bistro menuBistro jedilnikBistro jedilnikBistro jedilnikBistrojske jedi za ta domačeBistrojske jedi za ta domače

 

JED TEDNA

(torek-petek, od 12.00 do 15.00 ure)

DIVJA zeliščna rižota s čemažem, kurjimi črevci in z lakoto
Beravsov mladi sir 
solata iz krompirjevke
15 €

 

Vzemimo si čas zase in za prijatelje, podružimo se…

 

Nekaj hladnega za začetek ali za ob kozarčku..

narežemo Štajnbirtove mesnine na »ta rdeči« mesoreznici, dodamo hišne vložnine, hišno maslo      
14 €

narežemo Odoljnekove in Zidaričeve sire,  dodamo hišne vložnine, hišno maslo           
14 €
                                                                                                                                                             
tatar kočevskega jelena
Šlibarjeva zelenina krema s kisom
ajdov kreker in majoneza sušenih jurčkov
vloženi čemaževi vršički
18 €
 
 
Nekaj "redkega" za pogret
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo                                                                                    
7 €

sezonska juha                                                                       
7 €
 
Nekaj "gostega" za pogret za "ta glavne"  

Gorenjska klobasa s tepko
sezonska priloga
18 €
 
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane
20 €
 
sladkovodni brodet s filejem Zupanove jezerske postrvi
in z Mrkotovim fižolom
bela ribja omaka in Zupanove postrvje ikre
24 €

telečji hrbet
solatka z Golarjevim jogurtom
Golarjev skutni zeliščni narastek s Šlibarjevo proseno kašo in hišno slanino
kolerabna krema in špinača
24 €
 














 
Nekaj svežega za zraven
 
solatni krožnik z Zupanovim filejem postrvi
20 €

solatni krožnik s Šlibarjevim piščancem
20 €

solata (priloga)                                                                          
6 €
 

Življenje je sladko
 
veganska čokolada in jagode
9 €

čokoladna krogla z jagodami
hišni sladoled
10 €

chefova sladica
10 €

sladica kosilo
8 €

sladoled – kepica
3 €

* jed iz 1. kuharske bukve v slovenskem jeziku (Valentin Vodnik 1799)

Bistrojsko kosilo "za ta domače"

tatar kočevskega jelena
Šlibarjeva zelenina krema s kisom
ajdov kreker in majoneza sušenih jurčkov
vloženi čemaževi vršički

***
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo
ali
sezonska juha

***
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane

ali/in
sladkovodni brodet s filejem Zupanove jezerske postrvi
in z Mrkotovim fižolom
bela ribja omaka in Zupanove postrvje ikre

ali/in
telečji hrbet
solatka z Golarjevim jogurtom
Golarjev skutni zeliščni narastek s Šlibarjevo proseno kašo in hišno slanino
kolerabna krema in špinača
***

Mrkotova bela polenta
Kralov med, Golarjev jogurt in hišna marelična marmelada


3 hodi: 32,00 € (juha, glavna jed, sladica)
3 hodi: 39,00 € (hladna ali topla predjed, glavna jed, sladica)
4 hodi: 46,00 € (hladna ali topla predjed, juha, glavna jed, sladica)
5 hodov: 56,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed, sladica)
6 hodov: 66,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed, sladica)


solata 6,00€


Podružimo se ob novodobnih gostilniških jedeh in jih spoznajmo. Da jih ne bomo pozabili, da jih bomo ohranili, da jih bomo predstavili našim otrokom, da jih bomo imeli radi, da bomo ponosni nanje!!!

Spoznajmo ekološke sestavine in jedi tradicije, pozanimajmo se o načinih pridelave vin, o biodinamiki...

Vas zanimajo zgodbe naših prijateljev dobaviteljev, mesarja Mlinariča, Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarja Šlibarja, Vegerile, sirarja Odolneka, Golarja, Zidariča, Golinarja, polentarja Mrkota, zgodbe naših vinarjev? Vas zanimajo pozabljeni okusi žabjih krakov, gorenjskih mesnih krapcev, želodčka, bandeljca?
 
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom