Bistrojsko kosilo "za ta domače" telečji tatar iz Mlinaričeve teletine majoneza kostnega mozga Golarjev pinjenec Odoljnjekov sir kvas in zeliščno olje *** goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo ali sezonska juha *** bandeljc* porova omaka sladoled kisle smetane ali/in file Zupanove jezerske postrvi cvetačna krema in vložena cvetača testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom bela ribja omaka ali/in Šlibarjev piščanec in omaka pire krompir, cvetačna krema brstični ohrovt *** zimska čokoladna Radolca (buča, jabolka, ajda, bela čokolada) 3 hodi: 30,00 € (juha, glavna jed, sladica) 3 hodi: 38,00 € (hladna ali topla predjed, glavna jed, sladica) 4 hodi: 42,00 € (hladna ali topla predjed, juha, glavna jed, sladica) 5 hodov: 50,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed, sladica) solata 6,00€ Nekaj hladnega za začetek ali za ob kozarčku.. |
|||
narežemo Štajnbirtove mesnine na »ta rdeči« mesoreznici, dodamo hišne vložnine, hišno maslo 14 € narežemo Odoljnekove in Zidaričeve sire, dodamo hišne vložnine, hišno maslo 14 € jelenov karpačo gobov kipnik in majoneza gozdnega listja kozji sir in topinambur 16 € |
|||
Nekaj "redkega" za pogret | |||
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo 7 € sezonska juha 7 € |
|||
Nekaj "gostega" za pogret za "ta glavne" | |||
Gorenjska klobasa s tepko sezonska priloga 16 € bandeljc* porova omaka sladoled kisle smetane 18 € file Zupanove jezerske postrvi cvetačna krema in vložena cvetača testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom bela ribja omaka 19 € Šlibarjev piščanec in omaka pire krompir, cvetačna krema brstični ohrovt 19 € |
|||
Nekaj svežega za zraven |
|||
solatni krožnik z Zupanovim filejem postrvi 16 € solatni krožnik s Šlibarjevim piščancem 16 € solata (priloga) 6 € |
|||
Življenje je sladko |
|||
čokolada in jagode 7 € čokoladna krogla z jagodami hišni sladoled 9 € chefova sladica 9 € sladoled – kepica 2,5 € * jed iz 1. kuharske bukve v slovenskem jeziku (Valentin Vodnik 1799) |