REZERVIRAJ SOBO   REZERVIRAJ MIZO

Bistrojske jedi za ta domače

Bistrojske jedi strežemo od torka do sobote, od 12.00 do 14.00 ure.  Zadnji servis za kosilo je ob 14.00 uri.
Bistro menuBistro jedilnikBistro jedilnikBistro jedilnikBistrojske jedi za ta domačeBistrojske jedi za ta domače

Podružimo se ob novodobnih gostilniških jedeh in jih spoznajmo. Da jih ne bomo pozabili, da jih bomo ohranili, da jih bomo predstavili našim otrokom, da jih bomo imeli radi, da bomo ponosni nanje!!!

Spoznajmo ekološke sestavine in jedi tradicije, pozanimajmo se o načinih pridelave vin, o biodinamiki...

Vas zanimajo zgodbe naših prijateljev dobaviteljev, mesarja Mlinariča, Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarja Šlibarja, Vegerile, sirarja Odolneka, Golarja, Zidariča, Golinarja, polentarja Mrkota, zgodbe naših vinarjev? Vas zanimajo pozabljeni okusi žabjih krakov, gorenjskih mesnih krapcev, želodčka, bandeljca?
 

Vzemimo si čas zase in za prijatelje, podružimo se…

 
Bistrojsko kosilo "za ta domače"

Mlinaričev telečji hrbet in juhica
majoneza dimljenega kostnega mozga
vložena divja čebula in zelena

***
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo

ali
sezonska juha

***
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane

ali/in
cvetača, škampi in lešniki

ali/in
Šlibarjev pečeni piščanec
pire rjavega masla in mavrahova omaka
beluši, vloženi čemaževi vršički

***
bela čokoladna Radolca
(kisla smetana s timijanom, jabolka, ajda, bela čokolada)

3 hodi: 32,00 € (juha, glavna jed, sladica)
3 hodi: 39,00 € (hladna ali topla predjed, glavna jed, sladica)
4 hodi: 44,00 € (hladna ali topla predjed, juha, glavna jed, sladica)
5 hodov: 52,00 € (hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed, sladica)
solata 6,00€


Nekaj hladnega za začetek ali za ob kozarčku..

narežemo Štajnbirtove mesnine na »ta rdeči« mesoreznici, dodamo hišne vložnine, hišno maslo      
14 €

narežemo Odoljnekove in Zidaričeve sire,  dodamo hišne vložnine, hišno maslo           
14 €
                                                                                                                                                             
Mlinaričev telečji hrbet in juhica
majoneza dimljenega kostnega mozga
vložena divja čebula in zelena
16 €
 
 
Nekaj "redkega" za pogret
goveja juha z rezanci in jušno zelenjavo                                                                                    
7 €

sezonska juha                                                                       
7 €
 
Nekaj "gostega" za pogret za "ta glavne"  

Gorenjska klobasa s tepko
sezonska priloga
16 €
 
bandeljc*
porova omaka
sladoled kisle smetane
18 €
 
cvetača, škampi in lešniki
20 €

Šlibarjev pečeni piščanec
pire rjavega masla in mavrahova omaka
beluši, vloženi čemaževi vršički
22 €
 














 
Nekaj svežega za zraven
 
solatni krožnik z Zupanovim filejem postrvi
18 €

solatni krožnik s Šlibarjevim piščancem
18 €

solata (priloga)                                                                          
6 €
 

Življenje je sladko
 
veganska čokolada in jagode
8 €

čokoladna krogla z jagodami
hišni sladoled
10 €

chefova sladica
10 €

sladoled – kepica
3 €

* jed iz 1. kuharske bukve v slovenskem jeziku (Valentin Vodnik 1799)
 
×

KOŠARICA

NA BLAGAJNO
Nadaljuj z nakupom